Web Analytics Made Easy - Statcounter

حالا که جایزه نقدی چشمگیری برای این داوران برجسته و نخبه در نظر گرفته نشده، حداقل باید دستمزد و حق طبیعی آنها را مستقیم و بدون تغییر به دست آنها رساند و از تبدیل آن به واحد پولی داخلی که به وضوح باعث نصف شدن ارزش آن می شود، جلوگیری کرد. این روزها دلار در بازار آزاد ایران، به مرز 8500 تومان رسیده... اساسا هنوز این پرسش، بی پاسخ است که چرا باید دستمزد داوران از فیفا یا ای اف سی را به واحد پولی دیگری تبدیل کرد و تحویل آنها داد؟!

علیرضا فغانی دستمزدش از جام جهانی 2018 را اعلام کرد؛ اما ناخودآگاه یا خودخواسته نکته عجیبی را افشا نمود که می تواند باعث ناراحتی جامعه داوران از فدراسیون فوتبال و سوژه حمله به مسئولان این نهاد عمومی غیردولتی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جنوب نیوز، داور برجسته فوتبال ایران، در یک برنامه تلویزیونی کم بیننده، میزان درآمدش از رقابت های جام جهانی 2018 را اعلام کرد که این موضوع چندان برد خبری نداشت؛ اما نکته ای در میان صحبت های فغانی نهفته است که می تواند سوژه نقد فدراسیون قرار گیرد.

یکی از مواردی که در طول رقابت های جام جهانی، بارها درباره علیرضا فغانی مطرح شد، میزان دستمزدی است که او از فیفا بابت قضاوت در این مسابقه دریافت می کند و تابناک نیز جمع عایدات این داور را ـ از روی جدول رسمی اعلام شده از سوی رسانه های خارجی به نقل از فیفا ـ چیزی حدود 80 هزار دلار با احتساب حقوق قضاوت در چهار بازی از جام جهانی روسیه اعلام کرد.

فغانی در خلال برگزاری جام جهانی یک بار به این موضوع واکنش نشان داد، ولی ارقام کاملا قانونی و رسمی بودند تا اینکه حالا این داور ایرانی بعد از بازگشت موفقیت آمیز از این رقابت ها، میزان دستمزدش را شفاف اعلام کرده است.

فغانی شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی ورزش از نگاه دو در این خصوص گفت: «ما دوره قبلی جام جهانی 50 هزار دلار گرفتیم. این دوره با توجه به تعداد بازی هایی که سوت زدیم، از 20 هزار دلار تا 60 هزار دلار پول می گرفتیم که من سقف این مبلغ یعنی حدود 60 هزار دلار را دریافت خواهم کرد.»

نکته مهم افشاگری فغانی البته به جمله آخرش بازمی گردد که گفت: «البته شما باید با دلار 4200 تومانی این مبلغ را حساب کنید. چون فدراسیون دلار را می گیرد و به تومان و با دلار دولتی محاسبه می کند و به ما می دهد. ضمن اینکه با توجه به تحریم ها خیلی زمان می برد تا مبلغ مذکور به حساب فدراسیون فوتبال بیاید.»

باید دید فدراسیون به چه دلیل و اجازه ای دستمزد دلاری داوران بین المللی ایران را دریافت کرده و به ریال دولتی با آنها حساب می کند؟! این موضوع بسیار عجیب و مبهم است و انتظار می رود، دبیرکل یا رئیس فدراسیون مشخصا در این باره توضیح دهند. حالا که جایزه خاصی برای این داوران برجسته و نخبه در نظر گرفته نشده، دست کم باید دستمزد و حق طبیعی آنها را مستقیم و بدون تغییر به دست آنها رساند و از تبدیل آن به واحد پولی داخلی که به وضوح باعث نصف شدن ارزش آن و یا حتی کمتر از نصف شدن آن جلوگیری کرد.

این روزها دلار در بازار آزاد ایران به مرز 8500 تومان رسیده و دولت نیز با اطلاع از این فاصله وحشتناک، نرخ دوم با نام ارز مبادله ای گذاشته است؛ بنابراین، اگر هم بنا بر قوانین، اجباری برای تبدیل حقوق دلاری داوران است که بعید به نظر می رسد، باید این میزان ارز را با آن نرخ دوم محاسبه کرده و به نمایندگان شایسته داوری ایران در جام جهانی پرداخت کنند. اساسا هنوز این پرسش، بی پاسخ است که چرا باید دستمزد داوران از فیفا یا ای اف سی را به واحد پولی دیگری تبدیل کرد و تحویل آنها داد؟! گویا این رویه برای نخستین بار نیست که در فدراسیون فوتبال اجرا می شود و کلیه حقوق های قضاوت داوران و کمک داوران ایرانی در رقابت های آسیایی و جهانی شامل لیگ قهرمانان آسیا و ... نیز با این سبک و روش به داوران تحویل داده می شده است!


منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود

پژوهشگران یک گام به حذف مشکل لزوم هماهنگی گروه خونی اهدا کننده و دریافت کننده نزدیک شده‌اند، چرا که آنزیمی را از یک باکتری معمولی در روده کشف کرده‌اند که می‌تواند عامل گروه خونی را از بین ببرد.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران با استفاده از آنزیم‌های تولید شده توسط باکتری‌هایی که تقریباً همه انسان‌ها در روده خود دارند، آنتی‌ژن‌هایی را از گلبول‌های قرمز که گروه خون را تعیین می‌کنند، حذف کردند و به تولید خون جهانی نزدیک شدند.

کمبود جهانی ذخایر خون مورد نیاز برای انتقال خون به دلیل عواملی مانند جمعیت سالخورده، تقاضای روزافزون و کمبود اهداکنندگان وجود دارد. با این حال حتی اگر خون کافی نیز وجود داشته باشد، انتقال خون ساده نیست، چرا که خون اهدا کننده باید با دریافت کننده هماهنگ باشد.

گروه‌های خونی A، B، یا AB با حضور آنتی‌ژن‌های A و B متصل به زنجیره‌های قند(الیگوساکارید) روی سطح گلبول‌های قرمز مشخص می‌شوند. سلول‌های خونی در گروه O فاقد آنتی‌ژن هستند. هنگامی که تزریق خون انجام می‌شود، گروه‌های خون اهدا کننده و گیرنده باید مطابقت داشته باشند. در غیر این صورت، سیستم ایمنی به سلول‌های خونی جدید الورود حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد و باعث واکنش بالقوه کشنده می‌شود.

اکنون پژوهشگران دانشگاه فنی دانمارک(DTU) و دانشگاه لوند(Lund) سوئد، از آنزیم‌های تولید شده توسط یک باکتری معمولی روده برای حذف آنتی‌ژن‌های A و B از گلبول‌های قرمز خون استفاده کرده‌اند که آنها را یک قدم به ساخت خون جهانی نزدیک‌تر کرده‌ است.

ماهر ابو هاشم نویسنده این مطالعه و دانشمند بخش بیوتکنولوژی و زیست پزشکی دانشگاه فنی دانمارک می‌گوید: برای اولین بار، ترکیب‌های آنزیمی جدید نه تنها آنتی‌ژن‌های A و B را حذف می‌کنند، بلکه انواع گسترش یافته‌ای را که قبلاً برای ایمنی انتقال خون مشکل‌ساز شناخته نبودند نیز حذف می‌کنند.

همانطور که گفته شد، اصطلاح «گروه خون» به ترکیبی از آنتی‌ژن‌های موجود در سطح گلبول‌های قرمز خون فرد اشاره دارد. منظور ابوهاشم از انواع گسترش یافته، آنتی‌ژن‌های گروه خونی است که از بیش از ۱۲۰ سال پیش کشف شده است.

انجمن بین‌المللی انتقال خون(ISBT)، سیستم گروه خونی را به عنوان یک سیستم ژنتیکی گسسته از یک یا چند آنتی‌ژن تعریف می‌کند. تا نوامبر ۲۰۲۳ به گفته پژوهشگران ۴۵ سیستم گروه خونی شناخته شده حاوی ۳۶۲ آنتی‌ژن گلبول قرمز وجود داشت که از نظر ژنتیکی توسط ۵۰ ژن تعیین می‌شوند.

باکتری مورد مطالعه پژوهشگران که ساکن معمولی روده سالم انسان است، آکرمانسیا موسینیفیلا(Akkermansia muciniphila) نام دارد و جزء اصلی مخاطی پوشش داخلی روده را تولید می‌کند. این باکتری از آنزیم‌ها برای تجزیه موسین‌ها و ایجاد منبع کربن، نیتروژن و انرژی استفاده می‌کند.

به گفته پژوهشگران، این باکتری به شکل اتفاقی، علاوه بر ظاهر شدن روی گلبول‌های قرمز، آنتی‌ژن‌های گروه خونی نیز در پوشش مخاطی روده وجود دارد.

ابوهاشم می‌گوید: آنچه در مورد مخاط روده خاص است این است که باکتری‌ها که قادر به زندگی بر روی این ماده هستند، اغلب دارای آنزیم‌های سفارشی برای تجزیه ساختارهای قند مخاطی هستند که شامل آنتی‌ژن‌های گروه‌های خونی است.

پژوهشگران ۲۴ آنزیم باکتریایی را روی صدها نمونه خون آزمایش کردند و دریافتند که در تبدیل خون گروه A و B به خون جهانی بسیار کارآمد هستند. ضمن اینکه عملکرد آنها در برابر آنتی‌ژن‌های B موثرتر از آنتی‌ژن‌های A بود.

ابوهاشم می‌گوید: ما به توانایی تولید خون جهانی از اهداکنندگان گروه B نزدیک هستیم، در حالی که هنوز کار برای تبدیل خون پیچیده‌تر گروه A وجود دارد. تمرکز ما اکنون این است که با جزئیات بررسی کنیم که آیا موانع دیگری وجود دارد یا خیر و چگونه می‌توانیم آنزیم‌های خود را برای رسیدن به هدف نهایی تولید خون جهانی بهبود بخشیم.

پژوهشگران می‌گویند که یافته‌های آنها پیامدهای مهمی برای آینده انتقال خون دارد.

مارتین اولسون دیگر نویسنده این مطالعه گفت: خون جهانی استفاده کارآمدتری از خون اهدایی کنونی دارد و همچنین از تزریق اشتباه خون که می‌تواند عوارض کشنده‌ای داشته باشد، جلوگیری می‌کند.

وی افزود: زمانی که ما بتوانیم یک خون جهانی ایجاد کنیم، حمل و نقل و تزریق فرآورده‌های خونی ایمن را ساده می‌کنیم و در عین حال ضایعات خون را به حداقل می‌رسانیم.

گفتنی است که پژوهشگران در مطالعه خود به فاکتور Rh اشاره‌ای نکرده اند. علاوه بر گروه خونی، خون به عنوان Rh مثبت(گلبول‌های قرمز خون حامل آنتی‌ژن Rh) یا Rh منفی(گلبول‌های قرمز فاقد آنتی‌ژن Rh) طبقه‌بندی می‌شود. به عنوان مثال ممکن است شخصی بگوید گروه خونی من «AB منفی» است.

انتقال خون Rh مثبت به یک اهدا کننده Rh منفی باعث می‌شود که بدن دریافت کننده آنتی‌بادی‌های ضد Rh تولید کند و در صورت تزریق بعدی خون ممکن است واکنشی مشابه با تزریق خون گروه A به یک فرد دارای گروه خونی B ایجاد کند و منجر به تخریب سلول‌های خون وی شود.

پژوهشگران برای ثبت اختراع در مورد این آنزیم‌های جدید و روش ابداعی خود درخواست داده‌اند. آنها انتظار دارند که در طول سه سال و نیم آینده مطالعات خود را ادامه دهند و سپس به سراغ آزمایشات کنترل شده روی بیماران بروند.

این مطالعه در مجله Nature Microbiology منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شگفتی از دستمزد میلیون دلاری بازیکن سابق استقلال
  • حضور داور چهارمحالی در دوره دانش افزایی داوران لیگ برتر کشور
  • حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره دانش افزایی داوران لیگ برتر کشور
  • اقدام عجیب فوتبال فرانسه برای مقابله با نمادهای اسلامی
  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • ببینید | اقدام عجیب یک شهروند؛ گشت و گذار با گرگ خانگی در خیابان‌!
  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • تشکیل کمپین علیه آنتونیو؛ احتمال کودتا در استانبول!